FC Emmen vist achter het net bij Koos Werkman

FC Emmen is er niet in geslaagd Koos Werkman in te lijven. De kopsterke verdediger stond hoog op het verlanglijstje van de Drentse profclub, maar hij kiest voor een hereniging met zijn oude trainer Joseph Oosting bij HHC.

Werkman verlengde gisteren zijn contract bij de tweede divisionist met twee seizoenen. Oosting, die overkomt van de jeugdopleiding van Vitesse en bij HHC Hardenberg de opvolger is van FC Groningen-assistent Marcel Groninger, had de verdediger eerder onder zijn hoede bij ACV.

,,Ik ken hem als een goede trainer en ik verheug me erop weer met hem samen te werken’’, laat Werkman weten. Hij verklaart het zeer naar zijn zin te hebben in de kop van Overijssel. ,,Plezier is voor mij heel belangrijk en dat heb ik bij HHC, een rustige en nette club. Het niveau zal in de tweede divisie weer een stapje hoger zijn en vooral het spelen tegen beloftenteams zal wennen zijn. Ik kijk er naar uit.’’

Vier aanbiedingen

Directeur Wim Beekman van FC Emmen betreurt uiteraard dat Werkman niet naar de Meerdijk komt, maar hij zegt genoeg andere ijzers in het vuur te hebben. ,,We hebben op dit moment vier aanbiedingen uitstaan bij spelers die vorig seizoen nog niet in de JENS Vesting speelden. Ik verwacht binnenkort meer nieuws daarover te hebben’’, vertelt de voormalige supermarkteigenaar.

Ook is FC Emmen nog altijd in gesprek met Marnix Kolder. ,,Voor hem zien we een mentorachtige rol weggelegd zoals Saïd Bakkati die bij ons had in zijn laatste seizoen als speler’’, schetst Beekman. Wat betreft de komst van middenvelder Yoëll van Nieff wachten de Drenten op een reactie van FC Groningen en Tom Overtoom heeft de aanbieding die hij kreeg van de club in beraad. Spits Rick ten Voorde zit bij FC Emmen in de wachtkamer.

Goedkoop

De onlangs benoemde technisch manager Jan Korte zal zich de komende weken over de verdere invulling van de eerste selectie ontfermen. Hij heeft de handen daarvoor vrij, nadat hij woensdag het optuigen van het technisch kader afrondde. Casper Goedkoop (43) uit Vries is de komende twee seizoenen eerste assistent van de nieuwe trainer Dick Lukkien. De voormalige beloftentrainer van FC Groningen gaat de functie combineren met het hoofdtrainerschap bij Alcides.

,,Hij is een trainer die in het verleden heeft bewezen extra aandacht te hebben voor jong talent’’, weet Korte. ,,Dat past goed bij onze visie ten aanzien van een goede doorstroom tussen jeugdopleiding en eerste selectie.’’

Gert Heerkes

Om dat laatste nog meer kracht bij te zetten zal Gert Heerkes zich fulltime storten op de jeugdopleiding en de A1. Vorig seizoen was de Hardenberger nog eerste assistent van Marcel Keizer en maakte hij het seizoen af als hoofdtrainer. ,,Gert was zo’n tachtig uur per week op de club’’, vertelt Beekman. ,,We hopen hiermee een normalisering van zijn werkweek te bewerkstelligen.’’

Heerkes krijgt hulp van Bas Sibum. De 33-jarige oud-speler van FC Emmen gaat zich buigen over individuele talentontwikkeling. Daarnaast is hij, samen met tweede assistent-trainer René Grummel, toegelaten tot de cursus Oefenmeester I, het op één na hoogste trainersdiploma.

Rinus Brinkman is benoemd tot de nieuwe coördinator scouting bij FC Emmen. ,,Daarmee hebben we het technisch kader voor de komende seizoenen staan’’, stelt Korte.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.