FC Groningen alsnog dicht bij deal over Sparta-verdediger Chabot

FC Groningen lijkt alsnog tot zaken te komen met Sparta Rotterdam over een overgang van centrale verdediger Julian Chabot naar het Hitachi Stadion.

De 20-jarige Duitse stopper werd vanmiddag gesignaleerd bij het Martini Ziekenhuis in Groningen in het gezelschap van onder meer technisch manager Ron Jans van FC Groningen. Vermoedelijk onderging Chabot een medische keuring in het hospitaal.

Achter het net vissen

FC Groningen is al wekenlang bezig om de linker centrale verdediger los te weken van Sparta. De Trots van het Noorden leek aanvankelijk achter het net te vissen. Chabot zou tekenen bij het Duitse FC Ingolstadt 04, maar de deal kwam op het laatste moment om financiële redenen niet rond.

Sparta hing naar verluidt in eerste instantie een prijskaartje van 1,2 miljoen euro om de nek van Chabot. FC Groningen wilde aanvankelijk niet verder gaan dan negen ton, maar het lijkt erop dat beide clubs elkaar alsnog hebben gevonden.

Dick Advocaat

De uit Hanau afkomstige Chabot, die bij voorkeur Jeffrey wordt genoemd, komt voort uit de jeugdopleidingen van Eintracht Frankfurt en RB Leipzig. Vorig jaar haalde Sparta hem naar Rotterdam. Daar kende hij onder Alex Pastoor een moeizame start, totdat hij in de tweede seizoenshelft het vertrouwen kreeg van Pastoors opvolger Dick Advocaat.

Chabot degradeerde met Sparta, waarna hij op zoek mocht naar een club van een hoger niveau. De verdediger heeft bij Sparta nog een contract tot medio 2020. De Rotterdammers namen hem vorig jaar transfervrij over van Leipzig.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.