FC Groningen bindt publiekslieveling definitief voor drie seizoenen

Met zijn spectaculaire tackles en grote inzet viel Deyovaisio Zeefuik afgelopen seizoen in de smaak bij de achterban van FC Groningen. Reden voor de club om de rechtsback van Ajax voor drie seizoenen aan zich te binden.

De nieuwe hoofdtrainer Danny Buijs liep anderhalve week geleden bij zijn presentatie voor de camera van de NOS al een beetje voor de muziek uit wat het vastleggen van Zeefuik betreft. Buijs beweerde dat Zeefuik al binnen was, maar de deal met Ajax en de verdediger was op dat moment nog niet helemaal rond. Woensdagmiddag kwam er dan toch witte rook uit de schoorsteen van het Noordlease Stadion.

FC Groningen huurde Zeefuik sinds de winterstop van Ajax en bedong daarbij een eerste recht tot koop. De vleugelverdediger had in Amsterdam nog een contract tot medio 2019. Dat Ajax eind april de geblesseerde rechtsback Navako Bakboord een nieuwe overeenkomst aanbood tot en met 2020 was een teken aan de wand voor de Groningse huurling dat een carrière bij Ajax er voorlopig niet in zat voor hem.

De 20-jarige Zeefuik, het broertje van voormalig FC Groningen- en FC Emmen-aanvaller Género, speelde de afgelopen maanden dertien officiële duels voor de Trots van het Noorden. Sinds 2006 maakte hij deel uit van de jeugdopleiding van Ajax. Acht keer mocht hij opdraven in de hoofdmacht sinds zijn debuut in april 2017.

Technisch manager Ron Jans is de koning te rijk met het vastleggen van de rechter verdediger. ,,Deyo is een sterke, snelle en agressieve verdediger met een goed loopvermogen’’, verwoordt Jans zijn enthousiasme. ,,Hij heeft aangetoond heel goed te passen bij de speelwijze en mentaliteit van FC Groningen. Zeefuik is in korte tijd uitgegroeid tot een vaste kracht in het eerste elftal en hij is bovendien één van de publiekslievelingen van de ploeg.’’

Met het vastleggen van Zeefuik zette FC Groningen onder meer ADO Den Haag buitenspel, dat ook hengelde naar de diensten van de Amsterdammer.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.