FC Groningen blijft thuis ongeslagen

FC Groningen is in de eerste helft van de competitie ongeslagen gebleven in Euroborg. Het speelde met 1-1 gelijk tegen Feyenoord en dat was de tweede remise in eigen huis in dit seizoen. Ook tegen FC Twente werd met deze eindstand afgesloten. De overige zes duels werden gewonnen.

FC Groningen nam halverwege de eerste helft de leiding. Simon Tibbling zette de bal vanaf de rechterkant voor, Hedwiges Maduro kopte hem tegen de paal en Michael de Leeuw was ter plekke om in de rebound de trekker wel te kunnen overhalen.

Vlak voordat Maduro de staander trof had hij aangegeven vanwege lichamelijk ongemak te willen worden gewisseld. Jesper Drost loste hem af. En de oud-speler van PEC Zwolle was vlak voor de rust dicht bij de 2-0. Hans Hateboer bediende hem met een voorzet van rechts, maar het schot van Drost werd door Kenneth Vermeer gekeerd.

FC Groningen verdiende de voorsprong halverwege. Het speelde een prima wedstrijd, was beter dan Feyenoord en vond ook een beter evenwicht tussen het positiespel en een wat meer opportunistische speelwijze dan in veel eerdere wedstrijden.

Direct na de hervatting kwam Feyenoord langszij. Hateboer gaf een inzet van Dirk Kuijt het laatste zetje. In de 53ste minuut veranderde het elftal van de Rotterdammers in een tiental. Jan-Arie van der Heijden kreeg de rode kaart nadat hij de doorgebroken Drost had neergehaald.

De thuisclub kon de numerieke meerderheid niet uitbuiten. Met een counter was Feyenoord via Tony Vilhena nog dicht bij de 1-2, maar Padt redde fraai.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.