FC Groningen-doelman Sergio Padt scoort in oefenpartij tegen THOS

FC Groningen heeft het seizoen afgesloten met een 17-0 overwinning op de zondag vijfdeklasser THOS. In het oefenpotje in Beerta zorgde Sergio Padt voor het slotakkoord. Hij liet zijn doel in de tweede helft leeg en ging in de slotfase in de spits spelen.

Bryan Linssen en Mimoun Mahi scoorden drie keer, Dino Islamovic en Hedwiges Maduro twee keer, Albert Rusnák, Lorenzo Burnet, Juninho Bacuna, Danny Hoesen, Jesper Drost en Hans Hateboer één keer.

Hateboer deed dat uit een strafschop. Hij en Jurrie Koolhol, kinderen van de club, assisteerden burgemeester Pieter Smit van de gemeente Oldambt bij de aftrap in hun geboortedorp.

Alexander Sørloth was niet aanwezig bij de seizoenafsluiting van zijn ploeg. Hij is opgenomen in de nationale selectie van Noorwegen voor oefenwedstrijden tegen Portugal, België en IJsland en is al naar zijn vaderland vertrokken.

Kasper Oldenburger was er evenmin bij. Hij liep in de laatste competitiewedstrijd van Jong FC Groningen, vorige week maandag tegen Jong Vitesse een zware knieblessure op (kapotte kruisband) en is langdurig uitgeschakeld. Michael de Leeuw en Rasmus Lindgren kwamen gisteravond evenmin in actie, maar waren wel aanwezig op het Abel van der Laan sportpark.

Nieuwe seizoen

Voor de spelers van FC Groningen was het de laatste activiteit van dit seizoen. Met Ernest Faber als nieuwe trainer wordt op 26 juni een begin gemaakt met het volgende seizoen. De eerste training, die ook deze keer weer het karakter zal hebben van een demonstratietraining, is traditiegetrouw op sportpark De Koepel in Haren (aanvang 15.00 uur).

De eerste oefenwedstrijd is, ook al traditiegetrouw, tegen een combinatie-elftal van RWE Eemsmond. Plaats van handeling is het veld van ZEC in Zandeweer, waar op vrijdag 1 juli om 19.00 uur wordt afgetrapt.

De rest van het voorbereidingsprogramma staat nog niet helemaal vast. Er wordt in ieder geval ook geoefend tegen de Asser zaterdagclub ACV (9 juli), de eredivisiepromovendus Sparta Rotterdam (vermoedelijk een week later) en weer een week later in Haren tegen FC Emmen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.