FC Groningen gaat kopje onder bij hekkensluiter Willem II

FC Groningen blijft kwakkelen. Na de 2-0 overwinning vorige week zondag tegen AZ, volgde woensdagavond bekeruitschakeling tegen FC Utrecht en zaterdagavond stond de equipe van trainer Ernest Faber in Tilburg met lege handen tegen Willem II: 2-1.

Willem II-FC Groningen was in de eerste helft een leuke, open wedstrijd. Beide ploegen kregen ook een aantal kansen, maar gescoord werd er niet. Namens FC Groningen trof Samir Memisevic de lat en scheidsrechter Bas Nijhuis onthield de noorderlingen ook een penalty. Daryl Lachman haalde Memisevic binnen het strafschopgebied onderuit.

Voor de thuisclub knalde Funso Ojo via de vingertopper van doelman Sergio Padt tegen de paal en zag Bartholomew Ogbeche zijn inzet dioor Hans Hateboer op de doellijn tegengehouden.

Na de pauze had Willem II een overwicht en dat vertaalde zich in de 66 minuut in een 1-0 voorsprong. Invaller Thom Haye was de schutter. Invaller Mimoun Mahi maakte een kwartier voor tijd gelijk.

De wedstrijd leek op weg naar een gelijkspel, maar Ogbeche dacht daar anders over. De spits kopte Willem II in de slotfase naar een 2-1 zege. Voor de Tilburgers was het de eerste overwinning in dit kalenderjaar.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.