FC Groningen geeft Kaj Sierhuis toestemming om transfer af te ronden: club jaagt nu op last-minute vervanger

Kaj Sierhuis viert zijn doelpunt tegen Ajax. Foto: ANP

FC Groningen geeft Kaj Sierhuis (21) de ruimte om zijn transfer naar Stade Reims af te ronden. De club meldt dat er momenteel onderhandeld wordt met Ajax om de laatste plooien glad te strijken.

Sierhuis, die al naar Frankrijk is afgereisd, mist derhalve vrijdag de laatste training van de FC in aanloop naar de competitiewedstrijd van zaterdag tegen PEC Zwolle. De club heeft bij Ajax bedongen dat 2 miljoen euro - de helft van de transfersom van 4 miljoen - naar Groningen gaat.

Het is een complexe deal: FC Groningen huurt Sierhuis namelijk tot het einde van het seizoen van de Amsterdammers en bedongen daarbij een optie tot koop. 

Sierhuis wil zelf dolgraag de stap maken naar de middenmoter van de Ligue 1. Mark-Jan Fledderus, technisch directeur van FC Groningen, hield de boot echter lange tijd af. FC Groningen verkocht deze transferperiode namelijk ook al Charlison Benschop en zit momenteel dus met een acuut probleem in de spits. De club gaat op  Deadline Day  dan ook alles in het werk stellen om nog aanvallende versterking binnen te halen.

Ook Cruz Azul was in de markt

Overigens was Stade Reims niet de enige club die Sierhuis concrete interesse in Sierhuis had. De Mexicaanse club Cruz Azul deed donderdag nog een vergeefse poging om de spits aan te trekken.

menu