Met VVV-Venlo krijgt FC Groningen de meest besproken eredivisionist van afgelopen week over de vloer. Trainer Danny Buijs wil de Limburgers met dezelfde middelen verslaan als vorig weekend Fortuna Sittard.

De historische 0-13 van VVV-Venlo tegen Ajax ging afgelopen week de hele wereld over. De ervaren trainer Hans de Koning wist de gemoederen in Noord-Limburg snel weer tot bedaren te brengen. Ook het bescheiden bekersucces van afgelopen dinsdag tegen FC Den Bosch (4-2) hielp bij het likken van de Venlose wonden.

FC Groningen-trainer Danny Buijs verwacht dan ook geen zwaar aangeslagen ploeg aan te treffen in de groene kathedraal. ,,Laten we niet vergeten dat VVV het seizoen heel behoorlijk begon. Ze wonnen bij FC Emmen, pakten uit een punt bij AZ, wisten thuis een punt te bemachtigen tegen FC Utrecht. Ajax is natuurlijk een enorme klap geweest, maar daarna hebben ze zich weer kunnen herstellen in de beker. Wat het uiteindelijk voor uitwerking heeft op ze is moeilijk te zeggen. Ik heb tegen mijn jongens in ieder geval gezegd dat we ons precies zo voorbereiden als op elke andere tegenstander.’’

Stevige vleugelbezetting

Buijs vindt dat FC Groningen zich vooral op zichzelf moet richten. Hij houdt net als tegen Fortuna Sittard vast aan de stevige bezetting op de vleugels, waarschijnlijk ook weer in dezelfde basisformatie als in Sittard. Alessio Da Cruz mag dan vermoedelijk weer opdraven aan de rechterkant van het veld en Patrick Joosten mag de linkerzijde bestrijken.

Beide spelers kunnen nog geen hele wedstrijd spelen, maar hebben ritme nodig om fysiek in topconditie te komen nadat ze het seizoen met een achterstand begonnen. In het ideale scenario voorziet Buijs een vergelijkbaar duel als tegen Fortuna. ,,Ook in deze wedstrijd verwacht ik dat we het grootste deel van de wedstrijd het spel moeten gaan maken. Dan past dit concept ons prima’’, aldus de trainer.

Gemis Robben een domper

Een domper is dat Arjen Robben opnieuw niet van de partij zal zijn. De vrees is dat de teruggekeerde wereldster weer voor langere tijd uitgeschakeld zal zijn, nadat hij afgelopen week geblesseerd de training verliet. Eerder dit seizoen was de linkspoot ook al een maand uit de running, toen hij in zijn comebackwedstrijd tegen PSV na een half uur het veld moest verlaten. Tegen FC Utrecht kon hij weer zijn eerste minuten maken. In totaal kwam Robben dit seizoen nog maar twee keer korte tijd in actie voor FC Groningen.

Volgens Buijs is het voor Robben zelf het vervelendste van allemaal. ,,We onderschatten met zijn allen nog wel eens wat voor druk er op hem staat. Hij voelt gewoon enorm de verplichting om iets terug te doen voor alle mensen hier in de regio die hem zo warm hebben ontvangen en zo hunkeren om hem te zien. Als één er alles aan doet, is hij het. Des te frustrerender is het dat je weet dat het voetballend kan, maar dat het fysiek nog niet lukt. Ik herken het. Ik had hetzelfde aan het eind van mijn carrière. Hopelijk is hij er snel weer bij.’’

loading  

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport