FC Groningen heeft play-offs voor het grijpen

FC Groningen staat, met nog één wedstrijdronde te gaan, op een plaats die goed is voor deelname aan de play-offs.

Het won in het Abe Lenstra Stadion met 2-1 van SC Heerenveen en heeft het toetje van de eredivisie voor het grijpen. De equipe van trainer Erwin van de Looi sluit de reguliere competitie zondag in Euroborg af tegen Heracles Almelo.

De burentwist voltrok zich in goede harmonie en had nooit het karakter van een derby waarin met het mes tussen de tanden werd gestreden om de punten. FC Groningen had ze alle drie nodig om nog een rol te kunnen blijven spelen. Voor SC Heerenveen viel al niks meer te halen.

SC Heerenveen nam na twintig minuten een 1-0 voorsprong door Sam Larsson. De Zweed scoorde schitterend, na een solo die hij afsloot met een beheerste schuiver. Vijf minuten later maakte Oussama Idrissi gelijk met een diagonale uithaal. De prima keepende Sergio Padt voorkwam daarna tot twee keer toe dat de Friezen opnieuw de leiding namen. Eerst bij een bijna niet te missen kans van Mitchell Te Vrede, daarna bij een schot van Joey Albert Rusnák maakte vlak na de pauze de 1-2 en al drongen de Friezen in de slotfase aan, FC Groningen liet zich de drie punten niet meer afnemen.

Groot applaus was er na afloop voor Heerenveen-trainer Foppe de Haan. Het was voor de Haan de laatste thuiswedstrijd als trainer van de Friezen.

Opstelling Heerenveen: Mulder, Marzo, Otigba, Van Aken, Bijker; St Juste, Van den Boomen, Van den Berg; Zeneli, Te Vrede, Larsson.

Opstelling FC Groningen: Padt; Hateboer, Reijnen, Lindgren, Burnet; Bacuna, Drost, Maduro; Idrissi, De Leeuw, Rusnák.

Scoreverloop:

20. 1-0 Sam Larsson

26. 1-1 Oussama Idrissi

52. 1-2 Albert Rusnák

Lees hier het verloop van de wedstrijd terug:

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.