FC Groningen kaapt punt weg uit De Kuip

FC Groningen heeft een punt weggekaapt uit De Kuip. In een zenuwslopende en tumultueuze slotfase wist FC Groningen tegen Feyenoord de 1-1 vast te houden. De Rotterdammers waren de betere ploeg, maar de equipe van trainer Erwin van de Looi bleef onvermoeibaar knokken voor een goed resultaat en werd daarvoor beloond.

FC Groningen nam halverwege de eerste helft de leiding. Oussama Idrissi bediende vanaf de rechterkant Michael de Leeuw en de clubtopscorer passeerde doelman Kenneth Vermeer. Voor De Leeuw was het zijn negende doelpunt van deze competitie. De wedstrijd ging voor de pauze gelijk op, al had de Rotterdammers de betere kansen. Aan Dirk Kuijt (kopbal naast) en Eljero Elia (schot naast) waren ze niet besteed. Direct na de hervatting had Kuijt de 1-1 op de voet, maar hij schoot over. Feyenoord drukte FC Groningen na de pauze terug op de eigen helft, speelde veel energieker dan voor de rust, maar veel kansen van betekenis leverde het overwicht aanvankelijk niet op.

De noorderlingen moesten het hebben van counters. Uit één ervan schoot Idrissi naast. De Leeuw was toen al vervangen door Alexander Sörloth.

In de 66ste minuut kwam de thuisclub langszij. Tonny Vilhena scoorde met een kopbal. Ook al werd de druk van Feyenoord almaar groter, verder liet FC Groningen het niet komen. Met kunst en vliegwerk, en ook met dank aan doelman Sergio Padt. In de slotfase kreeg ook FC Groningen nog een tweetal kansen, maar vrij voor Vermeer verzuimde eerst Jesper Drost en daarna Sörloth de trekker over te halen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.