FC Groningen komt niet langs Heracles

FC Groningen is er niet in geslaagd een mooie serie van thuisoverwinningen op Heracles Almelo een vervolg te geven. Na vijf opeenvolgende zeges voor eigen publiek tegen de Tukkers moest het team van coach Ernest Faber zaterdagavond genoegen nemen met een doelpuntloos gelijkspel: 0-0.

De eerste drie kwartier waren allerminst opwindend. Dat kwam ook tot uitdrukking in het aantal schoten op doel: beide teams deden dat niet een keer. Noch Groningen noch Heracles slaagde er bovendien in een keer een aanval op te zetten die leidde tot een scoringskans. Beide elftallen hielden elkaar in een stevige houdgreep en dat stond spektakel in de weg.

Na rust werd het duel stukken aantrekkelijker. De thuisclub durfde meer op de helft van de Tukkers te opereren, hetgeen in de vijftigste minuut resulteerde in een gevaarlijke situatie waarbij Brian Linssen betrokken was. De Almelose doelman Bram Castro reageerde attent.

Openingstreffer

Kort daarna was Heracles dichtbij de openingstreffer, toen Brandley Kuwas van zo’n twintig meter kon aanleggen. De bal verdween rakelings langs het doel. Een minuut later bood Kuwas invaller Peter van Ooijen een riante mogelijkheid. De middenvelder schoot slap in en de Groningse sluitpost Sergio Padt verwerkte de inzet met een gestrekt been tot hoekschop.

Nadat ook spits Samuel Armenteros de Heraclieden niet op voorsprong wist te brengen (bal in het zijnet), nam Groningen het heft weer in handen. Vooral via de rechterflank, waar verdediger Hans Hateboer met regelmaat indrukwekkende rushes liet zien, werden de bezoekers onder druk gezet. Oud-Heracles-speler Linssen had in de zeventigste minuut de 1-0 op zijn schoen, maar zag zijn schot net naast het doel verdwijnen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.