FC Groningen lijft talentvolle spits van FC Emmen in

FC Groningen heeft zich versterkt met de talentvolle spits Thijs Dallinga van buurman-eredivisionist FC Emmen.

Dallinga tekent een contract voor drie jaar in het Noordlease Stadion en start het komende seizoen de voorbereiding bij de beloften. De 17-jarige spits is een echte Groninger, geboren in de Stad en opgegroeid in Hoogezand. Daar werd hij bij de plaatselijke voetbalvereniging in 2012 gescout door FC Emmen.

Vervolgens doorliep Dallinga de toen nieuw opgezette jeugdopleiding van de Drenten, tot hij afgelopen seizoen debuteerde in het betaald voetbal. Trainer Dick Lukkien liet hem acht keer opdraven in de hoofdmacht. Zijn eerste doelpunt maakte Dallinga tegen Telstar. Hij vestigde daarmee nog een leuk record, want hij was de jongste speler die afgelopen seizoen scoorde in de eerste divisie.

Technisch manager Ron Jans heeft hoge verwachtingen van Dallinga. ,,Hij is een beloftevolle spits en woonachtig in Groningen. We zijn blij met zijn komst en laten hem starten in ons onder-23-elftal, hoewel Dallinga ook nog in onder-19 uit mag komen. Het past in ons streven om de beste voetballers uit het Noorden bij FC Groningen te laten spelen.’’

FC Groningen hoeft FC Emmen alleen maar een vergoeding voor de opleidingskosten te betalen over de afgelopen zeven seizoenen. Het gaat om een totaalbedrag van ongeveer een ton. Het is opmerkelijk dat Dallinga kiest voor de beloften van FC Groningen, terwijl hij bij FC Emmen een goede kans had om op korte termijn speelminuten in de eredivisie te maken.

,,Onze beloftentrainer Alfons Arts, Thijs’ zaakwaarnemer Edwin Olde Riekerink, Thijs zelf en ondergetekende hebben uitgebreid met elkaar gesproken’’, vertelt Jans. ,,De vraag daarbij is wat de jongen in kwestie het beste vindt voor zijn eigen ontwikkeling. We hebben bij FC Groningen een breed pakket aan faciliteiten. Daar heeft hij heel bewust voor gekozen. Thijs heeft iets speciaals, maar beseft tegelijkertijd dat hij zich nog moet doorontwikkelen. Wij zien in hem voor de toekomst zeker een potentiële eredivisiespeler.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.