FC Groningen loert nog op een buitenkansje

FC Groningen loert nog op een buitenkansje als het gaat om de invulling van het gat in de eerste selectie dat de naar de beloften verbannen Lars Veldwijk achterlaat.

,,We kijken naar spelers die beschikbaar zijn, al beseffen we ook dat het meestal geen goed teken is als voetballers op dit moment geen club hebben’’, zegt technisch manager Ron Jans, die zoals verwacht zijn eigen contract met een jaar heeft verlengd.

,,Als er zich een buitenkansje voordoet, zullen we dat in overweging nemen, maar meestal zijn het spelers die geblesseerd zijn geweest, de kwaliteit niet hebben of anderszins niet aantrekkelijk zijn om te halen.’’

Ruud Boymans

Iemand die wel op de radar staat, is Ruud Boymans, nog niet zo lang geleden publiekslieveling in de Utrechtse Galgenwaard. In 2016 vertrok de spits naar Al-Shabab in de Verenigde Arabische Emiraten, waar hij een driejarig contract tekende.

In de woestijn kende de 28-jarige aanvaller weinig geluk. Hij raakte er geblesseerd en uit de gratie. De aanvaller keerde terug naar Nederland.

,,Volgens mij is Ruud Boymans al een hele tijd uit de running, daar moet ik eerst meer van weten’’, zegt Jans. ,,Als we iemand geschikt achten, moet hij er op korte termijn kunnen staan. Het is al half februari.’’

Een en ander is uiteraard ook afhankelijk van de sportieve ontwikkelingen bij FC Groningen. ,,Het is zo betrekkelijk. We hebben drie wedstrijden gelijk gespeeld tegen clubs die rond of net iets boven ons staan. Als Tom van Weert zondag één nopje tegen de bal had gekregen bij die voorzet in blessuretijd, hadden we een ander verhaal gehad. Eerst vrijdag maar eens naar VVV-Venlo. Een overwinning zou ons vertrouwen en lucht kunnen geven. Daar zijn we wel hard aan toe.’’

Transfer Veldwijk

Wat de ongewillige Lars Veldwijk betreft staat FC Groningen open voor een transfer naar een land waar de markt nog open is, zoals China, Rusland, de VS of Scandinavië. ,,Daar willen we eventueel wel aan meewerken’’, zegt Jans in het besef dat Veldwijk anders waarschijnlijk pas weer een kans krijgt als de nieuwe hoofdtrainer Danny Buijs in de zomer aantreedt.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.