FC Groningen met lege handen in Arnhem

FC Groningen heeft geen punten overgehouden aan het bezoekje aan Vitesse. Het ging in Arnhem met 2-1 onderuit.

De noorderlingen begonnen goed en namen al in de vierde minuut de leiding. Zij scoorden uit een strafschop en Danny Hoesen was de schutter die koel bleef. Scheidsrechter Reinold Wiedemeijer wees naar de stip nadat Milot Rashica Mimoun Mahi een duwtje in de rug had gegeven bij een voorzet van Oussama Idrissi.

Vitesse had in het verdere verloop van de eerste helft zonder veel kansen van betekenis te kunnen afdwingen. Het was dan ook geen toeval dat de gelijkmaker tot stand kwam uit een vrioje trap. Lewis Baker haalde vlak voor de rust de trekker over. Voor Sergio Padt in het doel van FC Groningen was er geen grijpen aan.

Met Martijn van der Laan direct na de pauze voor de geblesseerd geraakte Jason Davidson en later Alexander Sørloth voor Mimoun Mahi en nog weer later Tom van Weert voor Bryan Linssen bleef de tegenvallende wedstrijd, die halverwege het tweede bedrijf een minuut of tien werd onderbroken vanwege onweer, lange tijd in evenwicht.

Meteen nadat Wiedemeijer het sein weer op groen had gezet nam de thuisclub de leiding door Kelvin Leerdam en de 2-1 voorsprong van Vitesse kwam niet meer in gevaar.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.