FC Groningen na de rust langs De Graafschap

FC Groningen heeft de 1-0 overwinning een week eerder tegen ADO Den Haag een passend vervolg gegeven. In Euroborg won de equipe van trainer Erwin van de Looi met 3-1 van De Graafschap.

Daar zag het aanvankelijk niet naar uit. De thuisclub speelde een bedroevend slecht eerste half uur. Het keek al na zeven minuten tegen een 1-0 achterstad aan. Cas Peters (ex-FC Emmen) scoorde met een schot dat Sergio Padt had moeten stoppen. De Graafschap kreeg daarna kansen de score uit te bouwen, maar Vincent Vermeij en Ted van de Pavert lieten dat na.

Rasmus Lindgren loodste FC Groningen in de 38ste minuut naast de Superboeren en bracht zijn ploeg daarmee terug in de wedstrijd. Hij deed dat met een schitterende vrije trap. Tegen ADO Den Haag was de Zweed ook al succesvol geweest met een vrije trap.

Met Alexander Sørloth na een uur spelen voor Jesper Drost en later Oussama Idrissi voor Jarchinio Antonia probeerde Van de Looi zijn elftal in de tweede helft nieuwe aanvallende impulsen te geven. De ingrepen sorteerden het gewenste effect. Uit een voorzet van Idrissi maakte Hedwiges Maduro met een kopbal de 2-1 en vlak daarop besliste Idrissi met een diagonaal schot de wedstrijd, 3-1.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.