FC Groningen is voornemens 200 tot 300 stoeltjes weg te halen van de Noord-tribune om plaats te bieden aan een nieuwe spandoekconstructie voor de harde kern van de club.

Het plan maakt deel uit van een algehele metamorfose van de Tonny van Leeuwen-tribune, waarbij de nieuwe uitstraling eraan moet bijdragen dat de supporters zich thuis voelen in dat deel van het stadion. FC Groningen kondigde in het eerder dit jaar gepresenteerde beleidsplan al aan dat alle tribunes in de groene kathedraal in de nabije toekomst aan de beurt komen om iedere specifieke doelgroep - van de fanatiekelingen aan de noordzijde tot de families op de Koeman-tribune - op eigen wijze te laten genieten van de wedstrijden van FC Groningen.

Zeecontainers voor een horecastraat

De Tonny van Leeuwen-tribune is de eerste tribune die wordt aangepakt. De werkzaamheden worden voor een belangrijk deel door de supporters zelf verricht. De nieuwe spandoekconstructie is één onderdeel, maar inmiddels wordt er ook gewerkt aan een horecastraat in dit deel van het stadion. Daarvoor zijn verschillende zeecontainers op de omloop achter de stoeltjes geplaatst van waaruit straks de verkoop van dranken en spijzen kan plaatsvinden. Supporters voorzien de containers op dit moment zelf van een lik verf en verdere aankleding.

,,Een betere doorloop bij de horecavoorzieningen was onder meer een wens van de Ultras’’, zo laat de club weten. ,,FC Groningen faciliteert het geheel, de supporters om wie het gaat kleden de tribune verder naar eigen inzicht en smaak aan. Op deze manier wordt ‘het huis’ klaar gemaakt voor ontvangst in het seizoen 2021-2022.’’

Ruim 2000 seizoenkaarten verkocht

FC Groningen heeft voor het nieuwe seizoen inmiddels iets meer dan 2000 seizoenkaarten verkocht. Inclusief de 468 vijfjaarkaarthouders betekent het dat inmiddels 2473 supporters verzekerd zijn van een stoeltje tijdens de volgende voetbaljaargang. Dit seizoen beschikt FC Groningen over zo’n 12.000 seizoenkaarthouders. De verkoop nam vorig jaar een vlucht toen Arjen Robben zijn rentree aankondigde.

Tot en met donderdag 16 juni bestaat de mogelijkheid voor seizoenkaarthouders beslag te leggen op hun eigen stoeltje. Daarna komen de kuipjes beschikbaar voor andere belangstellenden. Op 23 juni is de jaarlijkse ruildag, waarbij seizoenkaarthouders die van plek willen ruilen de mogelijkheid krijgen om dat te doen. Net als dit jaar belooft FC Groningen ook voor volgend seizoen dat supporters hun geld terug kunnen krijgen als er door corona onverhoopt nog steeds geen publiek of slechts een beperkt aantal toeschouwers in het stadion toegelaten mag worden. 72,6 procent van de huidige seizoenkaarthouders liet de club de afgelopen maanden weten al dan niet gedeeltelijk af te zien van restitutie.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
FC Groningen