FC Groningen pakt op het nippertje punt in Tilburg

En toen viel de gelijkmaker toch nog. Willem II-FC Groningen was al in de blessuretijd toen de noorderlingen nog een hoekschop mochten nemen. Bryan Linssen slingerde de bal voor het doel en daar stond Hedwiges Maduro klaar om de 1-1 binnen te tikken. De stadionklok gaf 93 minuten en 28 seconden aan.

De ploeg van trainer Erwin van de Looi kon in Tilburg weinig indruk maken en kwam in de eerste slotfase van de eerste helft achter toen Dries Wuytens na een hoekschop gelukkig de bal raakte.

FC Groningen ging na rust op zoek naar de gelijkmaker maar werd nooit echt gevaarlijk. Willem II kreeg de meeste en de grootste kansen. Doelman Sergio Padt wist zijn ploeg op de been te houden tot Maduro de gelijkmaker scoorde.

Willem II had de voorsprong nooit meer weg mogen geven, maar de gelijkmaker van FC Groningen was verdiend. De noorderlingen waren er even daarvoor via Michael de Leeuw en Etiënne Reijnen ook al dicht bij geweest en deden er in de enerverende slotfase alles aan om tenminste één punt aan het duel over te houden.

Trainer Erwin van de Looi, die bij een gedeelte van de supporters flink onder vuur ligt, sprak van ‘een teamprestatie'. ,,Wij hebben tot de allerlaatste minuut geknokt voor een punt. Op het laatst hebben wij alles of niets gespeeld en er heel veel energie in gelegd.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.