FC Groningen presenteert keeper: Per Kristian Bratveit voor half jaar gehuurd

Per Kristian Bratveit. Foto: FC Groningen

FC Groningen heeft de komst van doelman Per Kristian Bratveit afgerond. De 24-jarige doelman wordt voor een half seizoen gehuurd. De Trots van het Noorden heeft een optie tot koop op de Noors international.

Bratveit genoot zijn opleiding bij Haugesund FK. De keeper debuteerde op 18-jarige leeftijd op het hoogste niveau in Noorwegen. De doelman kwam in totaal tot meer dan honderd competitiewedstrijden en vijf Europese wedstrijden voor Haugesund. In december 2018 maakte Bratveit de overstap naar het Zweedse Djurgardens IF, waar hij een vierjarig contract tekende.

Met zijn nieuwe club kroonde Bratveit zich in 2019 tot kampioen van Zweden. De keeper debuteerde onlangs voor de nationale ploeg van Noorwegen. Op 18 november van dit jaar stond Bratveit 90 minuten onder de Noorse lat in en tegen Oostenrijk, in dezelfde interland waarin FC Groningen-spits Jørgen Strand Larsen zijn debuut maakte.

Aflopend contract Padt

Met de huur van Bratveit anticipeert FC Groningen op een mogelijk vertrek van Sergio Padt. De keeper beschikt over een aflopend contract. Padt gaat vooralsnog niet in op de nieuwe aanbieding van de FC.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport