FC Groningen: race tegen de klok voor Memisevic

FC Groningen is bezig aan een race tegen de klok om Samir Memisevic speelgerechtigd te krijgen voor de uitwedstrijd zaterdagavond tegen Excelsior. Om hem voor de eerste keer bij de selectie van trainer Ernest Faber te kunnen laten aansluiten moeten de daarvoor benodigde papieren vrijdagmiddag om 12.00 uur bij de KNVB op het sportcentrum in Zeist zijn.

Biometrisch paspoort

Memisevic keerde woensdag, ruim een week na zijn contractondertekening, terug bij FC Groningen. De Bosniër was naar zijn vaderland gereisd om daar alle formaliteiten af te ronden voor zijn definitieve overgang naar zijn nieuwe club. Hij had onder meer een biometrisch Bosnisch paspoort nodig om vrijgesteld te worden van een visumplicht.

Tijdens zijn verblijf in Bosnië stond hij dagelijks in contact met teammanager Bas Roorda. Fysiektrainer Robbert de Groot had hem een individueel trainingsprogramma meegegeven.

Papierwinkel

Donderdagmorgen trainde Memisevic voor de eerste keer mee met de selectie van FC Groningen, ‘s middags meldde hij zich bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst in Zwolle, waarna FC Groningen de papierwinkel verder kan gaan afhandelen om hem speelgerechtigd te krijgen voor de krachtmeting met Excelsior. Lukt dat, dan kan de centrale verdediger – als Faber hem opstelt – op zijn 23ste verjaardag zijn debuut maken bij zijn nieuwe club.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.