FC Groningen rekent hard af met PEC Zwolle

FC Groningen heeft de tweede overwinning op rij behaald. In Zwolle rekende de equipe van trainer Ernest Faber hard af met PEC, 0-4. Een week eerder hadden de noorderlingen in eigen huis ADO Den Haag met 2-1 geklopt.

FC Groningen had een bliksemstart. Simon Tibbling bracht zijn ploeg al na 43 seconden aan de leiding. Ruben Jenssen had hem in stelling gebracht. De inzet van de Zweed was houdbaar, maar niet voor Mickey van der Hart.

PEC Zwolle drong de Groningers daarna terug op de eigen helft, creëerde ook een hele ris kansen, maar de spelers van de thuisclub lagen overhoop met de afronding. Bovendien was Sergio Padt op dreef. De doelman van FC Groningen stopte inzetten van Kingsley Ehizibue en Queensy Menig.

In de eindfase van de eerste helft verdubbelde FC Groningen de voorsprong. Hans Hateboer gaf de voorzet, Tom van Weert, achter zijn standbeen om, het beslissende tikje. De treffer had niet mogen worden toegekend, de spits scoorde in duidelijke buitenspelpositie.

Van Weert was daarvoor ook al dicht bij een doelpunt geweest, maar knalde toen uit een voorzet van Hateboer tegen de paal.

Ook in de tweede helft was het aanvankelijk eenrichtingsverkeer naar het doel van FC Groningen. Veel kansen leverde dat na de rust niet meer op. Naar mate de wedstrijd vorderde werd FC Groningen gevaarlijker.

In de 78ste minuut maakte Albert Rusnák na een prachtige pass van Mimoun Mahi de 0-3 en was het duel definities beslist. Vlak voor tijd zette Mahi met een wonderschoon schot de 0-4 eindstand op het bord. In de laatste minuut miste Rusnak een strafschop. Hij schoot naast.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.