FC Groningen richt pijlen op AZ-speler Bel Hassani (+poll)

FC Groningen heeft zijn pijlen gericht op Iliass Bel Hassani. Het is de bedoeling dat de aanvallende middenvelder in de winterstop overkomt van AZ.

Namens FC Groningen zijn er al diverse gesprekken gevoerd met de 26-jarige aanvaller. Die zijn positief verlopen. FC Groningen zou Bel Hassani bij voorkeur eerst een half jaar huren om vervolgens eventueel een optie tot koop te lichten.

,,Dat is nog onderwerp van gesprek tussen beide clubs, daar zijn we nog niet uit’’, zegt technisch manager Ron Jans, die de Groningse belangstelling voor de uit Schiedam afkomstige speler bevestigt.

FC Groningen wil zich tijdens het naderende transferwindow graag versterken met een aanvallende middenvelder die er direct kan staan en waarbij geen aanpassingsproblemen te verwachten zijn. Daardoor hebben buitenlandse aankopen en spelers die tot de jongste leeftijdscategorie behoren niet direct de voorkeur.

Naast Bel Hassani is ook Thomas Bruns nog steeds een optie. FC Groningen rook in de zomer al even aan de middenvelder, die bij Vitesse op een dood spoor zit.

Meer dan tweehonder officiële wedstrijden

Bel Hassani is een aanvaller die al meer dan tweehonderd officiële wedstrijden in het betaald voetbal achter zijn naam heeft staan. Hij heeft in Alkmaar nog een contract tot medio 2021. De 26-jarige Schiedammer, die over een Nederlands en een Marokkaans paspoort beschikt, tekende in 2016 op de laatste dag van de transferperiode een vijfjarig contract bij AZ.

De Noord-Hollanders maakten daarvoor een transfersom van 1,35 miljoen euro over naar Heracles Almelo, waar hij een vaste waarde was en regelmatig zijn doelpunten meepakte. Daarvoor speelde Bel Hassani voor Sparta Rotterdam.

Kijk hier naar een compilatie van goals en assists van van Bel Hassani bij Heracles:

Onder trainer John van den Brom komt de voetballer bij AZ de laatste tijd niet meer aan spelen toe. Vorig seizoen mocht hij nog mondjesmaat zijn kunnen tonen in het Alkmaarse vlaggenschip, maar dit seizoen zat Bel Hassani nog geen enkele keer bij de wedstrijdselectie van het eerste elftal.

Afgelopen zomer informeerden Turkse en Portugese clubs al naar zijn diensten en probeerden ook FC Twente en Sparta hem los te weken van de Alkmaarders, maar de speler zag het niet zitten om in de eerste divisie te gaan spelen.

Kijk hier voor een compilatie van goals en assists van Bel Hassani bij AZ:

Vertrek Uriel Antuna

Tegenover de komst van Bel Hassani staat het vertrek van Uriel Antuna. De huurperiode van de Mexicaanse, klassieke rechtsbuiten loopt nog een half jaar door, maar er is bij FC Groningen geen perspectief meer voor de 21-jarige aanvaller, die eigendom is van Manchester City.

,,Het is wel een geweldig ventje’’, geeft Jans aan. ,,Hij heeft al zo vaak een teleurstelling te verwerken gehad, maar altijd gaat hij er weer vol gas tegenaan. Daar heb ik bewondering voor. Uiteindelijk hebben we hem voor een periode van twee jaar gehuurd en moesten we nu de afweging maken of we wel of niet doorgaan. Hij heeft zijn kansen gehad, maar ze nog niet gepakt. We proberen tot een goede oplossing te komen met Manchester City.’’ Antuna zou het zelf graag op niveau willen blijven proberen, waarbij zijn voorkeur uitgaat naar een club in een Spaanstalig land.

De belangstelling van FC Groningen voor Huseyin Dogan is voorlopig van de baan. De 24-jarige spits van TOP Oss stond op het verlanglijstje van de noordelijke voetbaltrots, maar er gaat na nadere inspectie alsnog een streep door zijn naam.

De onderhandelingen met Mimoun Mahi over zijn aflopende contract zitten vast. De smaakmaker van FC Groningen kan zich niet vinden in het aanbod dat hij via zijn zaakwaarnemer heeft gekregen van FC Groningen. Er zit druk op de ketel, want zonder contractverlenging loopt de 24-jarige aanvaller na dit seizoen gratis de deur uit.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.