FC Groningen ruim langs amateurs Capelle

FC Groningen heeft in de eerste ronde van het bekertoernooi Capelle geen kans gegeven. Het elftal van trainer Ernest Faber won dinsdag de uitwedstrijd met 4-0 tegen de ploeg die in de middenmoot staat van de derde divisie zaterdag.

Binnen een kwartier nam Groningen, dat vrijdag bij FC Utrecht pas de eerste zege van het seizoen behaalde, afstand van Capelle. Danny Hoesen (vrije trap) en Tom van Weert namen de hoop bij de thuisploeg snel weg. De andere doelpunten kwamen na rust op naam van Hans Hateboer en invaller Alexander Sørloth. Beide spelers scoorden met het hoofd.

FC Groningen won het bekertoernooi in 2015. Afgelopen seizoen werd de club al vroeg in het toernooi uitgeschakeld door de latere finalist FC Utrecht.

Eerstedivisieclubs Cambuur Leeuwarden (0-1 bij Rijnvogels), Almere City FC (0-2 bij Rijnsburgse Boys) en FC Emmen (1-2 bij Scheveningen) bereikten dinsdag ook de tweede ronde van de KNVB-beker. Rijnvogels leek tegen Cambuur op weg naar een verlenging. Aanvaller Martijn Barto redde in de 89e minuut de Friese club, die vorig seizoen nog in de eredivisie uitkwam.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.