FC Groningen sluit Europees af met 0-0

Het Europese avontuur van FC Groningen zit erop. In Euroborg sloot het tegen Sporting Braga de groepsfase van de Europa League af met een 0-0 gelijkspel. De noorderlingen waren al uitgeschakeld en zijn achter Sporting Braga, Olympique Marseille en Slovan Liberec als vierde en laatste geëindigd in groep F.

FC Groningen had in de eerste helft een veldoverwicht, maar kon dat niet in de score tot uitdrukking brengen. De beste kans was voor Danny Hoesen, maar hij knalde van dichtbij tegen doelman Matheus. Uit een voorzet van Bryan Linssen schoot Hans Hateboer de bal over het doel van de keeper van de Portugezen.

Sporting Braga gunde FC Groningen ook de bal. Het wist zich met een gelijkspel verzekerd van de groepswinst en was ook uit op ten minste een punt. Het eerste schot op het doel van Sergio Padt kwam pas in de 23ste minuut. Rafa Silva schoot over. Padt moest ook nog een keer handelend optreden, bij een inzet van Alan, maar meer hadden de Portugezen voor de rust niet te bieden.

Direct na de hervatting miste Simon Tibbling dé kans om FC Groningen aan de leiding te brengen. De Zweed schoot in ideale positie naast. Wilson Eduardo slaagde er vrij voor Padt niet in de trekker over te halen. Hij schoot tegen de doelman aan. En twintig minuten voor tijd kopte invaller Crislan de bal via de vuisten van Padt tegen de lat en in de slotfase trof ook Willy Boly nog de dwarsligger.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.