FC Groningen sluit af met nederlaag

FC Groningen heeft de eerste helft van de competitie afgesloten met een 2-1 nederlaag tegen Heracles Almelo. Het speelde slecht en verdiende ook niks.

Bryan Linssen bracht FC Groningen in de tot dan oersaaie eerste helft in de 39 minuut aan de leiding. Hij profiteerde van een fout van Dario Vujicevic die hem zonmaar de bal in de voeten speelde, waarna het voor de Limburger een koud kunstje was doelman Bram Castro het nakijken te geven.

De noorderlingen beleefden maar kort plezier van hun voorsprong. Twee minuten nadat Linssen had gescoord, maakte Paul Gladon, de vervanger van de gepasseerde Wout Weghorst, alweer gelijk. Ook na de rust gebeurde weinig. De thuisclub had een veldoverwicht, maar kon dat pas in de negentigste minuut ook in de score tot uitdrukking brengen. Gino Bosz passeerde uit een vrije trap.

Bij FC Groningen maakte Juninho Bacuna zijn debuut in de basis en deed dat verdienstelijk. In de zeventigste minuut bracht Erwin van de Looi met Oussama Indrissi nog een debutant in. Jarchinio Antonia moest wijken voor de aanvaller die is overgekomen van Feyenoord.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.