FC Groningen sluit trainingskamp af met gelijkspel tegen Duisburg

FC Groningen heeft het trainingskamp in Duitsland afgesloten met een 1-1 gelijkspel tegen 2. Bundesligaclub MSV Duisburg.

De selectie van Danny Buijs kwam in actie op het veld van een plaatselijke amateurclub, waar geen publiek welkom was. De trainer gaf deze keer zijn beoogde basiself iets meer speeltijd dan dinsdag, toen FC Groningen met 3-1 verloor van 1. FC Köln.

Opnieuw stonden de drie nieuwelingen, Thomas Bruns, Kaj Sierhuis en Iliass Bel Hassani, aan de aftrap. Het spelbeeld was vergelijkbaar met de testcase van dinsdag: de Groningers kwamen verdedigend nauwelijks in de problemen, maar creëerden ook niet bijster veel kansen.

Kansen

In de eerste helft waren er kansen voor Sierhuis en Tim Handwerker. Na rust, toen Buijs begon te wisselen, schoot Ajdin Hrustic namens FC Groningen op de paal. Duisburg kwam op voorsprong dankzij een strafschop, weggegeven door Mike te Wierik.

Een kwartier voor tijd maakte de jonge belofte Remco Balk er 1-1 van. Volgende week zaterdag hervat FC Groningen de competitie tegen Heracles Almelo.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.