FC Groningen stopt zegereeks van Feyenoord

Feyenoord heeft zaterdag een kans laten liggen om de derde plaats in de eredivisie al zo goed als veilig te stellen. Na zes overwinningen op rij moest de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst in de eigen Kuip tegen FC Groningen genoegen nemen met een gelijkspel: 1-1. Feyenoord wil de derde plek zo snel mogelijk binnen hebben, om in ieder geval verzekerd te zijn van Europees voetbal.

Een week voor de bekerfinale tegen FC Utrecht, waarin ook een ticket voor de Europa League is te verdienen, speelde Feyenoord lange tijd slap en ongeïnspireerd. Pas in de loop van de tweede helft kwam er een beetje vuur in de Rotterdamse ploeg, genoeg om een dreigende nederlaag te voorkomen.

De thuisclub startte nog wel aardig, met kansen voor Dirk Kuijt en Eljero Elia. Na een kwartiertje was het Rotterdamse openingsoffensief voorbij en begon FC Groningen zich steeds nadrukkelijker te mengen. Veel gevaar kwam van rechtsbuiten Oussama Idrissi, die vorig jaar de jeugdafdeling van Feyenoord verruilde voor een avontuur in het noorden. Idrissi viel tijdens zijn debuut in De Kuip op met een paar gedurfde acties. De twintigjarige aanvaller stond in de 24e minuut ook aan de basis van de openingstreffer.

Fluitconcert

Idrissi snoepte linksback Miquel Nelom de bal af en zette scherp voor op spits Michael de Leeuw, die de bal alleen maar hoefde te schampen om keeper Kenneth Vermeer te passeren (0-1). Met een striemend fluitconcert liet het Rotterdamse publiek bij het ingaan van de rust zijn ongenoegen blijken.

Opgezweept door de trouwe aanhang gooide Feyenoord na rust de schroom van zich af. De thuisploeg, die in de eerste helft grossierde in balverlies en verkeerde keuzes, drong Groningen terug op eigen helft. Met Bilal Basaçikoglu voor de ongelukkige Jens Toornstra trok Feyenoord het initiatief naar zich toe. Tonny Vilhena kopte in de 65e minuut de gelijkmaker binnen, waarna de Rotterdammers vol voor de winst gingen. Feyenoord kreeg een handvol grote kansen, maar de Groningse doelman Sergio Padt redde een punt voor zijn ploeg.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.