FC Groningen verslaat ADO, maar mist veel kansen

FC Groningen heeft zijn tweede overwinning van dit seizoen geboekt in eigen huis. In het Noordlease Stadion bleef het ADO Den Haag met 2-1 de baas. Eerder had het thuis met 2-0 gewonnen van AZ.

FC Groningen speelde een prima eerste helft. Het bouwde ook een groot veldoverwicht op, maar kon dat niet in doelpunten uitdrukken. De thuisclub nam al in de tiende minuut de leiding door Hans Hateboer en kreeg daarna een hele rits kansen om de voorsprong verder uit te bouwen.

De beste was voor voor Tom van Weert, maar vrij voor Ernestas Setkus schoot hij de bal vuia de doelman van ADO Den Haag naast. De uitblinkende Setkus hield zijn ploeg voor de rust in de wedstrijd. Onder meer met een schitterende redding op een kopbal van Etiënne Reijnen.

Vlak voor de pauze maakten de Hagenaars gelijk. Doelman Sergio Padt bokste de bal weg, in de voeten van EdouardDuplan, en de Fransman haalde direct de trekker over, 1-1.

Tien minuten na de hervatting viel de beslissing. Van Weert was de gevierde man. Etiënne Reijnen, die ook al de assist had gegeven bij de 1-0, had hem in stelling gebracht. Ook in de tweede helft was FC Groningen weer de betere ploeg, maar kansen benutten was opnieuw een probleem.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.