FC Groningen voor de vijfde keer op rij onderuit

FC Groningen heeft ook van Excelsior verloren. De noorderlingen gingen op Woudestein met 2-1 onderuit.

Het was de vijfde opeenvolgende keer dat de equipe van trainer Erwin van de Looi met lege handen stond. Eerder had FC Groningen nederlagen geleden tegen achtereenvolgens AZ, Ajax, FC Twente en PSV.

Excelsior trok de wedstrijd in de eerste tien minuten na de rust naar zich toe. Uit een mooie dieptepass van Rick Kruys bracht clubtopscorer Tom van Weert de thuisclub aan de leiding.

Aan de treffer ging een grove fout vooraf van Lorenzo Burnet. Vak daarop verdubbelden de Rotterdammers de voorsprong. Deze keer uit een strafschop, vlekkeloos ingeschoten door Jeff Stans. De knullige overtreding die tot de penalty leidde werd veroorzaakt door Juninho Bacuna. Hij tikte Brandley Kuwas aan.

Direct nadat zijn ploeg op een 2-0 achterstand was gekomen, bracht Van de Looi Michael de Leeuw en Oussama Idrissi in. Mimoun Mahi en Bacuna moesten voor hen wijken. Beide invallers waren betrokken bij de 1-2 in de 67ste minuut. Idrissi knalde de bal tegen de paal, waarna De Leeuw de bal in de rebound in het lege doel kopte. FC Groningen deed er in de slotfase alles aan om nog langszij te komen. Het kreeg ook kansen (De Leeuw, Idrissi), maar de 2-2 kwam er niet.

De eerste helft was niet om aan te gluren. Afgezien van een schotje van Tom van Weert (simpel door Sergio Padt gestopt) en een schot van Mahi (eenvoudig gekeerd door Tom Muyters) gebeurde er niks. Het was gezapig middenveldspel waarmee de toeschouwers zich voor de pauze moesten zien te vermaken.

menu