FC Groningen wel te sterk voor andere eredivisiepromovendus

Was de ene eredivisiepromovendus, FC Emmen, zaterdag nog te sterk voor FC Groningen, tegen de andere, De Graafschap, toonden de mannen van trainer Danny Buijs zich dinsdagavond wel de bovenliggende partij.

In een tropische Achterhoek eindigde het oefenduel tegen de Superboeren in een 3-1 overwinning voor FC Groningen. Buijs liet in de eerste helft tien potentiële basisspelers opdraven. Zo vormden Mike te Wierik en Jeffrey Chabot het centrale duo achterin en kregen onder meer Ludovit Reis, Ruben Jenssen en Jesper Drost een plek op het middenveld.


Het was Chabot die na negen minuten met een prachtige pass Michael Breij in stelling bracht. Die verschalkte De Graafschap-keeper Agil Etemadi. Ook de tweede kans van FC Groningen leverde een doelpunt op. Django Warmerdam schoot binnen op aangeven van Ritsu Doan.

Hands

In de tweede helft brachten beide trainers een flink aantal wisselspelers in de ploeg. Het was invaller Thomassen die de Achterhoekers terugbracht in de wedstrijd. In de slotfase maakte Mateo Cassierra er nog 3-1 van voor de Groningers vanuit een strafschop, na hands in het strafschopgebied.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.