FC Groningen wil zo snel mogelijk daders vuurwerkincident Sittard opsporen: 'Dit was duidelijk een voorbereide actie'

Vuurwerk op de tribune met FC Groningen-aanhangers. De wedstrijd werd enige tijd stilgelegd vanwege veel rook. Foto: ANP SPORT / OrangeCreek BV

FC Groningen hoopt met camerabeelden de daders van het vuurwerkincident bij de wedstrijd tegen Fortuna Sittard op te sporen. Doordat vuurwerk werd afgestoken op de tribune van de Groningers moest de wedstrijd zaterdagavond worden stilgelegd.

Directeur Wouter Gudde van FC Groningen meldde direct na afloop van de wedstrijd Fortuna Sittard-FC Groningen (1-0) bepaald niet te spreken te zijn over de gang van zaken.

De eerste helft werd enkele minuten onderbroken vanwege het afsteken van Bengaals vuurwerk door meegereisde supporters van de FC.

Camerabeelden opvragen

„We hebben geen begrip voor dit soort acties. De mensen die het doen snappen blijkbaar niet dat ze de club en de spelers ernstig benadelen. We zullen camerabeelden bij Fortuna opvragen om zo snel mogelijk de daders te identificeren en dan eventueel maatregelen te treffen."

De FC-directeur denkt evenwel dat het niet eenvoudig gaat worden om de daders in de kraag te grijpen. ,,Ze droegen waarschijnlijk allemaal weer bivakmutsen, zoals meestal gebeurt in zo'n geval. Ze hadden ook allemaal dezelfde kleding aan. Dit was duidelijk een voorbereide actie. Maar het was niet sfeerverhogend, zoals ze blijkbaar denken. Dit berokkent de club alleen maar schade.''

Flinke boetes

De KNVB beboet vergelijkbare vuurwerkincidenten in het algemeen met forse bedragen, die doorgaans in de duizenden euro's lopen.

menu