FC Twente krijgt nu sportieve tegenvaller

Na een meer dan roerige zomer, waarin vooral lijfsbehoud het sleutelwoord was, heeft FC Twente op de eerste speeldag van de eredivisie gelijk weer een sportieve tegenvaller moeten incasseren. In eigen stadion ging het elftal van coach René Hake zaterdagavond onderuit tegen Excelsior: 1-2. De Rotterdamse doelpunten kwamen van Kevin Vermeulen en Leeroy Owusu. Jari Oosterwijk bracht in de slotfase nog even hoop terug in de Twentse harten.

Al binnen een kwartier keek de thuisploeg tegen een achterstand aan. Terwijl Twente het spel domineerde maar nauwelijks kansen creëerde, loerden de Kralingers op een counter. Excelsiors aanjager Luigi Bruins veroverde glijdend de bal die Kevin Vermeulen direct passte op Nigel Hasselbaink. De gelegenheidsspits bediende vervolgens de meegekomen Vermeulen op maat.

Het was opnieuw Bruins die ook aan de basis stond van het tweede doelpunt van de bezoekers. Hij zag na een uur op de rand van het zestienmetergebied Leeroy Owusu in vrije positie. Met een ingenieuze steekbal bracht hij de verdediger in stelling. Diens schuiver liet doelman Nick Marsman kansloos.

Toen Oosterwijk acht minuten voor tijd de 2-1 maakte, leek het tij alsnog te keren. Excelsior liet zich evenwel de eerste overwinning van het seizoen niet meer ontfutselen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.