FC Twente krijgt vrijdag uitsluitsel

De rechtbank in Utrecht doet vrijdag schriftelijk uitspraak in het kort geding dat FC Twente heeft aangespannen tegen de KNVB. Volgens een woordvoerder komt er om 14.00 uur een persbericht.

FC Twente verzet zich tegen degradatie naar de Jupiler League. De proflicentie van de eredivisieclub werd vorige maand ingetrokken vanwege financieel wanbeleid van het oude bestuur en geknoei met de transfers van Dusan Tadic, Jesús Corona en Orlando Engelaar. De licentiecommissie gaf de club uit Enschede echter direct weer een nieuwe licentie om in de eerste divisie te gaan spelen.

FC Twente beweert dat degradatie funest is voor de toekomst van de club. De landskampioen van 2010 meent dat de proflicentie onterecht is ingetrokken, omdat het nieuwe bestuur heeft voldaan aan alle voorwaarden die in december zijn gesteld.

Gestraft

FC Twente was maandag op bezoek bij de beroepscommissie van de KNVB om toe te lichten waarom het oneens is met de KNVB. Dat gesprek vond achter gesloten deuren plaats. De Tukkers beweren dat met de licentiecommissie is afgesproken dat het nieuwe bestuur niet gestraft kon worden voor het wanbeleid van de voorgangers.

Een uitspraak van die beroepscommissie wordt volgende week verwacht.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.