FC Twente verliest kort geding over licentie

De KNVB mocht de eredivisielicentie van FC Twente intrekken. Dat heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland vrijdag bepaald. FC Twente had een kort geding aangespannen, maar heeft dit dus verloren. De rechter oordeelt dat de KNVB FC Twente mag terugzetten naar de Jupiler League. Het is de straf voor het financiële wanbeleid dat de club de afgelopen jaren voerde.

De KNVB nam in december het besluit tot voorwaardelijke intrekking van de eredivisielicentie. De voetbalbond maakte toen samen met FC Twente afspraken over nader onderzoek. Twente dacht niet gestraft te worden als misstanden uit het verleden voor 1 mei zouden worden gemeld. De rechter gaf vrijdag aan dat de club uit Enschede dat 'Decemberbesluit' niet als een vrijbrief had mogen opvatten. De licentiecommissie mocht consequenties verbinden aan de uitkomsten van het onderzoek, aldus de rechter.

FC Twente dacht dat de KNVB, juridisch gezien, de club niet mocht terugzetten naar de eerste divisie. De rechter oordeelde dat dat wel mag en vindt dat de KNVB ,,in redelijkheid tot deze maatregel heeft kunnen komen.'' De voetbalbond heeft bij haar beslissing rekening gehouden met de inspanningen van FC Twente voor een nieuwe toekomst en de belangen van de medewerkers, financiers en supporters, zo luidde het oordeel.

FC Twente kondigde in een eerste reactie aan zich na deze uitspraak te beraden op vervolgstappen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.