FC Twente weigert handreiking clubs

FC Twente is dinsdag niet ingegaan op het voorstel van de andere profclubs om tot een compromis te komen waarbij de Enschedese club komend seizoen uitkomt in de Jupiler League. De eredivisieclubs, verenigd in de ECV, vroegen Twente om het kort geding van vrijdag in te trekken in ruil voor het behoud van de mediagelden. Dit scheelt enkele miljoenen.

De eerste divisieclubs, verenigd in de CED, waren in eerste instantie tegen de toetreding van FC Twente tot hun competitie. Na het voorstel van de KNVB om de promotieregeling in dat geval te verruimen tot twee clubs, lieten zij hun bezwaar vallen.

,,De clubs willen graag snel duidelijkheid en hebben Twente daarom deze handreiking gedaan, maar helaas hebben ze die afgewezen", zei KNVB-directeur Bert van Oostveen dinsdag na een vergadering in Zeist. ,,Nu blijft dit een slepende zaak en dat is slecht voor het voetbal."

Inwisselbaar

De bond houdt vast aan het voornemen om op 14 juni het competitieprogramma voor komend jaar te presenteren. Als er dan nog geen duidelijkheid is over FC Twente en De Graafschap, zal het speelschema worden gemaakt waarbij hun plek inwisselbaar is. De optie om de eredivisie te spelen met negentien clubs is besproken, maar werd volgens Van Oostveen 'op dit moment niet gewenst geacht'.

Op de vergadering werd dinsdag ook besloten om degradatie als straf toe te voegen aan het licentiereglement. Nu kon de licentiecommissie kiezen tussen een geldboete en intrekking van de licentie, waarbij gekozen is voor de laatste optie met als verzachtende omstandigheid het direct weer verstrekken van die licentie voor het laagste profniveau; de Jupiler League. De nieuwe regel gaat per 2017-2018 in.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.