FC Utrecht naar play-offs Europees voetbal

FC Utrecht is na de zwaar bevochten 3-1-winst tegen Vitesse verzekerd van deelname aan de play-offs voor Europees voetbal. Vitesse is na deze nederlaag nog niet uitgeschakeld voor dit toetje in de eredivisie. In het matige duel kwam Vitesse voor de rust op voorsprong via Guram Kashia. In de tweede helft tekende Nacer Barazite op aangeven van Chris Kum voor de gelijkmaker. In de slotfase bezorgden invaller Ruud Boymans en Ramon Leeuwin FC Utrecht de volle winst.

Vitesse begon met twee jonge spelers in de defensie: Julian Lelieveld (18) en Thomas Oude Kotte (20). Zij vervingen het geschorste duo Kevin Diks en Maikel van der Werff. In de eerste helft kreeg Vitesse de beste kansen. Na een half uur kwam de Arnhemse ploeg verdiend op voorsprong. Kashia scoorde na slecht wegwerken in de defensie van FC Utrecht.

Na de rust speelde FC Utrecht met meer agressie en overtuiging. Sébastien Haller verzuimde de gelijkmaker te scoren. Kort daarna was de Franse spits met een omhaal opnieuw dicht bij een doelpunt, maar doelman Eloy Room redde uitstekend. Aan de andere kant haalde Mark van der Maarel een inzet van Milot Rashica van de doellijn.

Een kwartier voor tijd zorgde Barazite voor de gelijkmaker. In de slotfase tekenden invaller Boymans en verdediger Leeuwin voor de geflatteerde 3-1 overwinning.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.