FC Zuidlaren stopt met prestatietak op zondag

FC Zuidlaren komt vanaf volgend seizoen niet meer met een prestatie-elftal uit op de zondag. Nadat tien selectiespelers hun vertrek aankondigden, is afgelopen zondag de knoop doorgehakt.

Door een verloop aan spelers lukt het FC Zuidlaren volgend jaar niet meer op een representatief prestatie-elftal op de zondag op de been te krijgen. Wel gaat de club op die dag verder met twee recreatieve teams.

Het is een bijzondere ontwikkeling, na de roerige periode die de club een jaar geleden achter zich liet. Onder het vorige bestuur van toen nog ZFC Zuidlaren werd juist gekozen om enkel verder te gaan op de zondag, dit tot ontzetting van de zaterdagtak. Zij zagen meer potentie om op de eerste weekenddag door te groeien en besloten verder te gaan onder een nieuwe vlag: DSZ’16.

Strijdbijl

Na een jaar kwamen vorig jaar de clubs weer samen en werd de strijdbijl begraven. Een nieuw bestuur kwam aan het roer te staan van FC Zuidlaren, en wil ook niet ingaan op het verleden. ,,We kijken graag vooruit. De sfeer binnen de club is goed. Dit is een keuze gebaseerd op natuurlijk verloop, niet een keuze van het bestuur'', aldus Michel Kral.

Edwin Prins, de huidige trainer van Zondag 1, verhuist naar het vlaggenschip van de zaterdagtak, dat uitkomt in de vierde klasse. Vier spelers uit zijn huidige selectie bewandelen dezelfde weg.

Voor Marcel Schaap, die reeds was aangesteld als nieuwe trainer van het zaterdagelftal, heeft dit besluit consequenties: ,,We hebben dit uitvoerig met hem besproken en gaan gezamenlijk op zoek naar en andere functie binnen de club’’, aldus Kral.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.