FIFA-bobo Figueredo aangeklaagd in Uruguay

De van corruptie verdachte FIFA-bobo Eugenio Figueredo wordt donderdag uitgeleverd aan de autoriteiten in zijn vaderland Uruguay. De 83-jarige voormalig voorzitter van de Zuid-Amerikaanse voetbalbond Conmebol zal bij aankomst in Montevideo meteen worden aangeklaagd voor fraude en het witwassen van geld. Dat bevestigde aanklager Juan Gomez. Figueredo kan veroordeeld worden tot een jarenlange celstraf.

Figueredo behoorde tot de zeven FIFA-functionarissen die op 27 mei, twee dagen voor de voorzittersverkiezing, in Zürich werden opgepakt door de Zwitserse politie. Dat gebeurde op verzoek van justitie in de Verenigde Staten. Amerika wilde de Uruguayaan graag uitgeleverd zien, maar de Zwitserse justitie besloot hem naar zijn vaderland te sturen omdat daar de aanklachten tegen hem nog zwaarder zijn.

Hij wordt er onder meer van verdacht voor miljoenen aan steekpenningen te hebben aangenomen in ruil voor de marketing- en uitzendrechten van vele grote toernooien. Ook zou Figueredo op frauduleuze wijze een Amerikaans paspoort hebben bemachtigd.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.