FIFA heft taskforce tegen discriminatie op

De wereldvoetbalbond FIFA heeft de 'taskforce' opgeheven die door Sepp Blatter was opgericht om discriminatie te bestrijden. Het werk van de groep zit erop, zei secretaris-generaal Fatma Samoura maandag in Manchester. ,,De taskforce had een zeer specifiek mandaat meegekregen en die is volledig vervuld'', aldus de rechterhand van FIFA-voorzitter Gianni Infantino.

De Senegalese noemde haar eigen entree bij de FIFA, als donkere vrouw, het bewijs dat de mondiale voetbalbond zich inzet voor gelijkheid en diversiteit. ,,We nemen onze rol in de strijd tegen racisme heel serieus. De taskforce heeft een sterk programma opgesteld om racisme te bestrijden'', aldus Samoura. ,,We hebben alle aanbevelingen doorgevoerd, de projecten zijn gaande.''

De toenmalige FIFA-baas Blatter richtte in 2013 een werkgroep in die zich specifiek met dit thema moest bezighouden. De taskforce werd aanvankelijk aangevoerd door Jeffrey Webb. De voetbalbestuurder van de Kaaimaneilanden kwam echter in opspraak vanwege corruptie en werd begin deze maand voor het leven geschorst.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.