FIFA zet bestuurder Kattner opzij

De FIFA heeft de vice-secretaris-generaal Markus Kattner ontslagen. Kattner heeft zich niet gehouden aan de afspraken in zijn arbeidscontract, aldus de wereldvoetbalbond maandagavond in een summiere verklaring.

Wat Kattner precies op zijn kerfstok heeft, wil de FIFA niet zeggen. Volgens Sky Sports was Kattner onder anderen degene die de schimmige betaling van 1,8 miljoen euro van FIFA-baas Sepp Blatter aan UEFA-baas Michel Platini in 2011 regelde. Die overboeking kostte beide voetbalbazen uiteindelijk de kop.

Het Duitse persbureau DPA kreeg echter van een bron dicht bij het onderzoek te horen dat de betrokkenheid bij die betaling niet het probleem is. Kattner zou ,,een paar miljoen'' dollar aan bonussen hebben gekregen tussen 2008 en 2014. Dat werd pas duidelijk toen tijdens een intern onderzoek bepaalde documenten opdoken.

De in Duitsland geboren Kattner verving secretaris-generaal Jérôme Valcke, toen die in september werd geschorst vanwege vermoedens van fraude. Kattner is de laatste op een lange lijst van FIFA-topmannen die werden geschorst vanwege het overtreden van de regels van de bond. Een groot deel van de top van de bond is vervangen, onder wie Blatter

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.