Faber over uitduel tegen VVV-Venlo: Vanaf de eerste minuut alles eruit

Het belang van de uitwedstrijd bij VVV-Venlo hoeft hij niemand uit te leggen, zei FC Groningen-trainer Ernest Faber donderdag na de laatste voorbereidingen van zijn ploeg op het duel in De Koel.

,,We hebben gewoon een goed resultaat nodig, zo simpel is het. Wij gooien ons er vanaf de allereerste minuut vol op. Dat is de opdracht. Alles eruit, dat geeft de grootste kans op succes.''

De Brabantse oefenmeester, die met zijn afscheidstournee bezig is bij FC Groningen, heeft respect voor de nummer tien van de eredivisie, die tot dusver zeven punten meer verzamelde dan nummer dertien FC Groningen.

,,VVV doet het goed en hanteert een heel effectieve speelwijze, zowel uit als thuis. Het zal niet gemakkelijk worden daar doorheen te komen. Daar is zelfvertrouwen voor nodig. In die zin is het goed dat we tijdens de laatste wedstrijd tegen ADO Den Haag in ieder geval de nul weer eens hebben gehouden. Verder zullen we scherp moeten zijn in de afwerking. Dat zijn de kernwaarden die nodig zijn voor een goed resultaat.''

Goed nieuws

Goed nieuws bij FC Groningen is dat Mimoun Mahi weer volledig fit is en opnieuw aan de aftrap zal staan. Dat geldt waarschijnlijk niet voor Django Warmerdam, die de griep heeft gehad afgelopen week. De honneurs op de linksbackpositie zullen  vermoedelijk worden waargenomen door Yoell van Nieff. Ook verdediger Kasper Larsen ondervindt hinder van de griep. Rechtsback Deo Zeefuik, die tegen ADO nog uitviel, is er wel weer bij.

,,Maar de spoeling is dun'', beseft Faber, die zich gelukkig prijst met het feit dat zijn jonge oogappel Ludovit Reis de veldtraining weer heeft hervat. De 17-jarige middenvelder ging onlangs bij Vitesse met een brancard van het veld.Zijn knieblessure herstelt sneller dan verwacht.

De aftrap in Venlo is vrijdagavond om 20.00 uur. Van de voorgaande elf wedstrijden in De Koel wist FC Groningen er vijf te winnen. Vijf jaar geleden eindigde de laatste confrontatie in 0-0. Eerder dit seizoen werd het in het Noordlease Stadion 1-1. Scheidsrechter is Edwin van de Graaf uit Leidschendam.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.