Farah met val naar goud op 10.000

Mo Farah heeft zich opnieuw de beste hardloper op de lange afstanden getoond. De 33-jarige Brit prologeerde bij de Spelen in Rio zijn olympische titel op de 10.000 meter. Hij maakte het na 25 ronden af met een onnavolgbare eindspurt.

Een curieus incident kostte Farah bijna zijn medaille. Op ongeveer een derde van de race tikte nota bene zijn Amerikaanse trainingsmaatje Galen Rupp de geboren Somaliër op de hielen, waardoor Farah ten val kwam. De fragiele hardloper krabbelde echter snel op en kon zijn race vervolgen.

De Ethiopiërs en Kenianen probeerden Farah kapot te lopen, maar zij kregen de Brit niet klein. Met nog een kilometer te gaan zette Farah zich aan kop. Hij liet de Keniaan Paul Tanui passeren, maar kon vertrouwen op zijn geweldige eindschot. Hij won het goud in een tijd van 27.05,17. Tanui pakte zilver in 27.05,64 en de Ethiopiër Tamirat Tola greep brons in 27.06,26.

Het was Farah's derde gouden olympische medaille. Hij probeert op deze Spelen in Rio ook nog zijn titel op de 5000 meter te prolongeren.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.