Federer na vijftien jaar terug op Hopman Cup

Roger Federer begint zijn twintigste seizoen als proftennisser in Perth bij het toernooi om de Hopman Cup. De Zwitser doet in januari voor het eerst sinds 2002 weer mee aan het landentoernooi voor gemengde teams. ,,Het was destijds een goede voorbereiding op het seizoen, dus het lijkt me leuk om opnieuw op de Hopman Cup te gaan spelen'', zei de Zwitserse tennisvirtuoos, die volgende maand zijn 35e verjaardag viert.

De zeventienvoudig grandslamwinnaar won de Hopman Cup in 2001 met Martina Hingis, een jaar later vormde Federer het Zwitserse duo met Miroslava 'Mirka' Vavrinec. Een sportief succes werd het niet, maar enkele jaren later stapten ze wel samen in het huwelijksbootje. Federer keert begin 2017 terug op de Hopman Cup met zijn negentienjarige landgenote Belinda Bencic aan zijn zijde.

,,Afgelopen jaar heb ik de Hopman Cup gevolgd vanuit Brisbane, waar ik toen speelde. Ik genoot van de sfeer en dacht: het lijkt me leuk daar weer een keer bij te zijn'', aldus Federer. ,,Het lijkt me een perfecte start van het seizoen.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.