Ferguson: Mourinho verbetering voor ManUnited

De komst van José Mourinho als opvolger van Louis van Gaal betekent een ,,enorme verbetering'' voor Manchester United. Dat zei oud-manager en clublegende Alex Ferguson bij Sky Sports. De Schot liet zich in zeer lovende bewoordingen uit over de Portugese coach, maar gaf geen oordeel over diens Nederlandse voorganger die in mei werd ontslagen vanwege de teleurstellende resultaten.

,,Zijn komst betekent een enorme verbetering, dat denk ik echt'', verklaarde Ferguson, die twee jaar geleden de manier van werken van Van Gaal nog als ,,briljant'' omschreef. ,,Ik dacht dat het niet verstandig was van José om terug te keren bij Chelsea. Het is altijd moeilijk ergens voor de tweede keer te gaan werken.'' Mourinho werd afgelopen winter ontslagen bij de Londense club en werd sindsdien continu gelinkt aan ManUnited.

Ferguson: ,,Als het gaat om kwaliteiten, charisma en de successen die hij, met onder meer het winnen van de Champions League met twee clubs, heeft gehad, kun je niet om hem heen. Ik denk dat United de juiste club voor hem is.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.