Feyenoord complimenteert supporters

Feyenoord heeft alle meegereisde supporters bedankt voor de wijze waarop ze hun club hebben vertegenwoordigd in het verloren Europa League-duel met Manchester United donderdag. De club uit Rotterdam ging op Old Trafford met 4-0 onderuit, maar de voetbalfans gedroegen zich keurig. ,,Dat is een compliment waard'', zei algemeen directeur Eric Gudde vrijdagochtend op de luchthaven van Manchester.

Volgens Gudde lagen de club en het legioen rond het duel nadrukkelijk onder een vergrootglas. ,,De supporters hebben zich gelukkig van hun beste kant laten zien en zich in Manchester ware ambassadeurs van Feyenoord en Rotterdam getoond.'' Ook Manchester United en de plaatselijke politie hadden niets dan lof voor de circa 7000 fans van Feyenoord, aldus de koploper van de eredivisie.

Een herhaling van de rellen vorig jaar in Rome, waar de clubleiding zo voor vreesde, bleef voor, tijdens en na de wedstrijd uit. Het uitduel met AS Roma in de Europa League werd toen overschaduwd door het wangedrag van een aantal Feyenoord-supporters dat een berg aan vernielingen aanrichtte. In Manchester maakten de fans er echter een mooi voetbalfeest van, ondanks het teleurstellende resultaat.

,,Voor de selectie, de club maar zeker ook voor deze supporters hoop ik dat we over twee weken in De Kuip tegen Fenerbahçe overwintering in de Europa League kunnen afdwingen'', blikte Gudde vooruit.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.