Feyenoord hunkert naar succes in bekerfinale

Feyenoord wil zondag een seizoen met pieken en dalen afsluiten met een hoofdprijs. De afloop van de bekerfinale bepaalt of dit seizoen als geslaagd de boeken ingaat. Bij een zege op FC Utrecht stroomt de Coolsingel eindelijk weer eens vol voor een voetbalfeestje. Anders rest voor de club niets anders dan wederom uithuilen en opnieuw beginnen.

Spelers, trainers, bestuursleden en vooral supporters van Feyenoord snakken naar succes. De laatste prijs dateert alweer van 2008 toen Roda JC verslagen werd in de finale (2-0). Giovanni van Bronckhorst speelde destijds weer voor Feyenoord, na omzwervingen langs buitenlandse topclubs. Willem Janssen, nu aanvoerder van FC Utrecht, was zijn directe bewaker in die eindstrijd.

Van Bronckhorst kan zondag zijn eerste prijs als trainer winnen. ,,Maar dat vind ik niet zo belangrijk'', zegt hij. ,,De club moet weer eens winnen.'' De oefenmeester kreeg bijval van zijn aanvoerder Dirk Kuijt. ,,Deze prijs moet een periode met meerdere prijzen inluiden'', keek de aanvoerder verder.

Winst

Feyenoord won dit seizoen twee keer van FC Utrecht (3-2 en 1-2). Maar dat is allerminst een garantie voor een goede afloop van de bekerfinale. ,,Wij hebben bewezen dat we tegen grote clubs in grote stadions kunnen presteren'', doelde aanvoerder Janssen op uitwedstrijden bij PSV (1-3) en Ajax (2-2). Zijn trainer Erik ten Hag benadrukte dat het gelijke spel van afgelopen zondag in de ArenA voor veel vertrouwen heeft gezorgd. ,,Als we goed zijn, dan kunnen we die beker zeker winnen.''

Het liefst was Feyenoord dit seizoen op de Coolsingel verschenen om de landstitel te vieren. ,,Maar we waren niet constant genoeg'', zo doelde Van Bronckhorst op een serie van zeven nederlagen na de winterstop. Na de komst van adviseur Dick Advocaat heeft de Rotterdamse club de weg omhoog weer gevonden. De derde eindklassering in de eredivisie ligt inmiddels voor het grijpen. ,,We zijn bezig met een goede serie en daar heeft Dick zeker een rol in gehad'', erkende Van Bronckhorst.

Hoogste prijs

Voor FC Utrecht is de beker wel zo'n beetje de hoogste prijs die de club kan winnen. ,,Daarom is de stad al weken in rep en roer'', merken Ten Hag en Janssen. ,,Het is zondag aan ons om iedereen echt dolgelukkig te maken.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.