Feyenoord met Jørgensen tegen FC Groningen

Nicolai Jørgensen keert zaterdagavond in de uitwedstrijd tegen FC Groningen terug in de punt van de aanval bij Feyenoord. De Deense spits begon dinsdag op de bank in de Champions League tegen Manchester City, omdat hij niet helemaal fit was. Met Jørgensen als invaller ging Feyenoord vlak voor tijd onderuit (1-0).

Trainer Giovanni van Bronckhorst kiest tegen Groningen (aftrap 19.45 uur) centraal achterin opnieuw voor Sven van Beek en Renato Tapia. Aanvoerder Karim El Ahmadi keert na zijn schorsing terug op het middenveld, Bart Nieuwkoop krijgt rechts achterin de voorkeur boven Kevin Diks. Sofyan Amrabat behoudt zijn basisplaats, wat betekent dat Jens Toornstra op de bank moet zitten. Jean-Paul Boëtius moet voorin plaatsmaken voor Jørgensen.

De landskampioen won op 1 oktober voor het laatst in de eredivisie, uit bij AZ (0-4). Daarna volgden vier remises en een nederlaag. Feyenoord is daardoor afgezakt naar de zevende plek.

Bij FC Groningen vervangt Mike te Wierik centraal in de defensie de geblesseerde Kasper Larsen, Ruben Jenssen neemt de plek over van de geschorste middenvelder Ludovit Reis. Trainer Ernest Faber geeft Oussama Idrissi, die in de jeugd voor Feyenoord speelde, voorin de voorkeur boven Uriel Antuna. Idrissi leidde vorige week als invaller met een doelpunt de winst op Vitesse in (4-2).

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.