Feyenoord met kater de feestdagen in

Feyenoord gaat met een enorme kater de feestdagen in. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst liet zich zondag in de laatste wedstrijd voor de winterstop aftroeven door NEC: 3-1. De Rotterdammers stonden in Nijmegen lang op voorsprong, maar gaven de wedstrijd in de tweede helft volledig uit handen. Feyenoord, dat eerder al uit verloor bij PSV en ADO Den Haag, sluit de eerste seizoenshelft daardoor in mineur af als nummer drie van de ranglijst.

De ploeg van Van Bronckhorst had die nederlaag volledig aan zichzelf te wijten. Feyenoord verzuimde na een vroege voorsprong door te drukken. De Rotterdammers kregen kansen genoeg om de wedstrijd in een vroeg stadium te beslissen, maar lieten NEC in leven. De Nijmeegse ploeg kon zich daardoor onder aanvoering van de Belgische uitblinker Anthony Limbombe terugvechten.

Voetballend was Feyenoord in de openingsfase veel sterker dan de thuisclub. De Rotterdamse ploeg zette het krachtsverschil in de twintigste minuut om in een doelpunt, al kreeg het daarbij wel hulp van Marco van Duin. De NEC-doelman liet zich verrassen door een vrije trap van Tonny Vilhena, die de bal vanaf de rechterkant met zijn linkerbeen over Van Duin in de hoek krulde (0-1). In plaats van gelijk door te drukken, nam Feyenoord daarna gas terug. Desondanks kregen de bezoekers kansen om de voorsprong te verdubbelen.

Blunder

Al die missers kwamen Feyenoord in de tweede helft duur te staan. Het aandringende NEC kwam na een uur spelen op gelijke hoogte uit een razendsnelle counter, ingeleid door Christian Santos. Limbombe brak door op links en legde de bal breed op Janio Bikel, die de 1-1 intikte. Amper vijf minuten later nam NEC zelfs de leiding, na een blunder van de Rotterdamse verdediger Sven van Beek, die de bal veel te zacht terugkopte op keeper Kenneth Vermeer. Navarone Foor profiteerde dankbaar, al gaf Limbombe op de doellijn nog het laatste tikje.

In de slotfase, toen Feyenoord met vijf aanvallers tevergeefs jacht maakte op de gelijkmaker, besliste topschutter Christian Santos van NEC de wedstrijd met de 3-1.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.