Feyenoord mist St. Juste, Van Persie onzeker

Feyenoord kan donderdag in de uitwedstrijd tegen het Slowaakse AS Trencin in de derde voorronde van de Europa League niet beschikken over de geblesseerde Jeremiah St. Juste. Dat heeft trainer Giovanni van Bronckhorst laten weten. Volgens de coach is de inzetbaarheid van Jens Toornstra en Robin van Persie nog onzeker. ,,We bekijken morgen of zij mee kunnen’, aldus Van Bronckhorst.

De drie moesten in de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV het veld vroegtijdig verlaten. ,,Jens heeft vandaag getraind, dus hij is weer aangesloten. Hij kon zijn arm niet meer strekken na het duel. Dat was pijnlijk, maar als je ziet wat hij nu al kan doen, is dat hoopgevend. We kijken morgen of Robin ook mee kan. In zijn geval moeten we ook goed kijken naar de omstandigheden, want in Slowakije spelen we bijvoorbeeld op kunstgras. Dat neem je dan wel mee in je besluit.''

Yassin Ayoub en Nicolai Jørgensen zijn er in elk geval nog niet bij donderdag, meldt Van Bronckhorst. Tonny Vilhena is geschorst vanwege zijn rode kaart tegen Napoli vorig seizoen.

Het duel begint al om 19.00 uur. Feyenoord had vanwege de warmte liever om 20.30 uur gespeeld. Maar Van Bronckhorst vindt dat zijn mannen zich daar niet druk over moeten maken, net zoals het spelen op kunstgras. ,,Het is belangrijk met welke houding en mindset wij donderdag op het veld staan. Wij moeten ons niveau en de volgende ronde halen''.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.