Feyenoord onder loep bij Europees duel

Feyenoord speelt donderdagavond thuis een wedstrijd in de Europa League tegen Manchester United en ligt daarbij onder het vergrootglas van de UEFA na eerdere misdragingen door Feyenoord-supporters. De club is zich daarvan bewust en heeft vergaande maatregelen genomen.

De Rotterdamse club is bang voor een straf die de club boven het hoofd hangt als supporters zich opnieuw misdragen rondom Europese wedstrijden. De UEFA zal Feyenoord dan straffen met twee Europese wedstrijden zonder publiek.

Voor de drie thuiswedstrijden in de groepsfase van de Europa League zijn minder kaarten beschikbaar gesteld. De club laat de drie Europese duels slechts 26.000 fans toe, terwijl het stadion een capaciteit heeft van zo'n 50.000 plaatsen. Zo blijven alle vakken rond het veld leeg en zijn die bedekt met zwart kunststof. Ook wordt het speelveld voor een groot deel afgeschermd met netten.

Britse fans

Bij De Kuip in Rotterdam zijn woensdag extra veiligheidsschermen geplaatst tussen het treinstation en het plein bij het stadion. Een woordvoerder van de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb zegt dat de politie en de gemeente het evenement ,,zeer gedegen hebben voorbereid''.

Volgens hem komen er ongeveer 1400 Britse fans naar de wedstrijd. Vlak bij het Centraal Station van Rotterdam is een fanzone voor de supporters van Manchester United ingericht, waar ze zich voor de wedstrijd kunnen vermaken. Het is voor hen vrij reizen naar het stadion van Feyenoord.

Na de wedstrijd gaan de fans van Manchester United direct via een speciale trein naar Amsterdam, waar een deel van hen verblijft. De Britten kunnen ook direct via Schiphol terug naar Manchester vliegen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.