Feyenoord rekent op El Ahmadi tegen Utrecht

Feyenoord rekent zondag in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht op Karim El Ahmadi. De Marokkaanse middenvelder ontbrak donderdag in de verloren Europese confrontatie met Manchester United (4-0) vanwege een lichte voetblessure. Trainer Giovanni van Bronckhorst verwacht dat hij in De Galgenwaard weer kan beschikken over El Ahmadi, de aanjager op het Rotterdamse middenveld die dit seizoen al vier doelpunten maakte in de eredivisie.

,,Karim heeft in Rotterdam voor zichzelf getraind met de medische staf'', zei Van Bronckhorst vrijdag op het vliegveld van Manchester, kort voor de terugreis naar Rotterdam. ,,De verwachting is dat hij zondag kan spelen.''

Eric Botteghin keert dan ook terug in de ploeg. De Braziliaanse verdediger ontbrak donderdag op Old Trafford vanwege een schorsing. Botteghin werd centraal achterin vervangen door Wessel Dammers, die zijn basisdebuut maakte tegenover Zlatan Ibrahimovic.

Gemengde gevoelens

Van Bronckhorst keek vrijdag met gemengde gevoelens terug op het duel met ManUnited. ,,We hebben met 4-0 verloren en geen resultaat geboekt. Maar grote delen van de wedstrijd stond het wel goed. We hebben ons zeventig minuten kunnen meten met de top. Na de 2-0 was de wedstrijd beslist'', aldus de Rotterdamse trainer. ,,Zondag tegen FC Utrecht gaan we er weer vol tegenaan. We willen onze koppositie behouden.''

Feyenoord heeft aan kop van de ranglijst twee punten voorsprong op Ajax. Bij FC Utrecht, de nummer zeven van de ranglijst, ontbreekt de geschorste Ramon Leeuwin.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.